Vanha tupa
Perinneyhdistys

Katteluksen perinneyhdistyksen alkutaival

Katteluksen perinneyhdistys perustettiin alkuvuodesta 2018. Perinneyhdistyksen tavoitteena on kartoittaa, kerätä ja tallentaa Etelä-Pohjanmaan alueelta elinkeinoelämään, yhdistystoimintaan sekä kansalaistoimintaan liittyvää menneiden aikojen perinnettä. Samalla perustettiin Hannu Katteluksen tilalle kotiseutumuseo, jonne on taltioitu ja taltioidaan jatkossakin entisaikojen työvälineitä, työkoneita ja muuta historian havinaa. Entisöimisprojekteista kerrotaan sivuillamme, pääset seuraamaan töiden etenemistä tai tulemalla paikan päälle katsomaan.

Perinneyhdistyksen tavoitteiden ja menneiden työmenetelmien taltioimisen toteuttamiseksi ja dokumentoinniksi perinneyhdistys järjestää näyttelyitä ja työnäytöksiä sekä retkiä, opinto- ja tutustumismatkoja sekä hankintamatkoja. Olemmekin saaneet jo useita lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä, joista löytyy tarkemmin tietoa omalta kanavalta.

Perinneyhdistyksen aktiivit vierailevat tarpeen mukaan kouluilla, kauppakeskuksissa yms. esittelemässä entisaikojen työtapoja ja opastavat mm. saunavihtojen valmistamista juhannuksen tienoilla. Tulkaa kokeilemaan ja oppimaan entisaikojen taitoja.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *