Uncategorized

Perinneyhdistyksen kolmannet Katteluksen perinnepäivät valmisteilla

Katteluksen perinneyhdistys ry perustettiin vuonna 2018. Tarkoituksena on kartoittaa, kerätä ja tallentaa menneiden aikojen perinnettä ja ylläpitää kotiseutumuseota Alavuden Katteluskylällä. Perinneyhdistys järjestää Katteluksen perinnepäivät, jossa esitellään entisajan työmenetelmiä ja esineistöä.

Katteluksen perinnepäivillä on viljan korjuuta itsesitojalla, viljan puintia puimakoneella, heinän seivästystä, päreiden höyläystä, puun sahausta ja halkojen tekoa, sirkkelisahausnäytöksiä kenttäsirkkelillä, sepän taontaa ja tervahauta. Kivimyllyllä jauhetaan jauhoja.

Uutuutena tänä vuonna on kullanhuuhdontaa perinteisin menetelmin. Tukkijuoksuakin nähdään nuoren taiturin esittämänä molempina päivinä.

Esillä on myös vanhoja traktoreista, autoja, moottoripyöriä ja mopoja. Maamoottorit esillä työssä ja konekentällä.

Käsityöläisten myynti-ja esittelypisteellä on mm. pärekopan tekoa ja perinnemaalien keittoa. Villalankojen värjäyksistä kasveilla tilan emäntä Anneli Kattelus kertoo molempina päivinä. Villalangan kehräystä ja karstaamista on myös nähtävillä ja jotain voi ostaa myös kotiin viemiseksi!

Kotieläinpihassa lapsia viihdyttävät lampaat ja silkkikanat. Hevosajelua ja poniratsastusta on luvassa tänäkin vuonna.

Lapsille askartelua ohjatusti, pelikenttä ja muuta viihdykettä.

Kioskista suolaista ja makeaa palan painiketta, virvokkeita ja jäätelöä. Lättypisteeltä lättyjä ja mansikkahilloa sekä nokipannukahvit. Kylätalolta keittolounasta.
Vain käteismaksu käy molemmissa pisteissä.

Kylätalon pihassa rompetori ja elintarvikkeiden myyntiä lauantaina ja sunnuntaina.

Kylätalolla lauantaina 3.8.2019 klo 20-01 elonkerjuutanssit ja väliajalla Töysän nuorisoseuran kruunuhääporukka esiintyy. Reijo Niemisen orkesteri vastaa tanssimusiikista!
Tanssilipun hinta 10 €. Lipunmyynti kioskilta ja klo 20 alkaen kylätalolla.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *